Археологија – ископување на минатото

Археологија – ископување на минатото

За курсот

Уште од времето кога Наполеон тргнал во поход на Египет (1798), започнале археолошките истражувања на Блискиот Исток, кои во голема мера влијаеле на истражувањето на Библијата. Многу библиски извештаи биле расветлени дури по археолошките откритија, укажувајќи дека она што некогаш се сметало за легенда претставува историска реалност.

Откријте кој ги изградил пирамидите и зошто? Доаѓањето на кој голем персиски цар било претскажано во Библијата, цели два века пред тој да се роди, и зошто е ова важно? Како точно е откриена иднината на светот во сонот на древниот вавилонски цар Навуходоносор?

Тргнете во потрага по одговорите на овие и на многу други прашања проучувајќи го курсот по библиска археологија.

Содржина на курсот

Покажи сè