Ser Henri Rolinson

Фев
25

5.2. Библиотеката на Асурбанипал

Џорџ Смит бил роден во Челзи, Лондон, во 1840 година и уште како млад станал чирак на каменоделец. Бил фасциниран од спомениците и ракотворбите коишто пристигнувале во Лондон од асирските ископини, и со своите скромни приходи купувал секакви книги што можел да ги најде, а кои ја обработувале таа тематика. Секој слободен момент за паузата […]

By admin |
DETAIL

„Библијата е книга со таква содржина што претставува најдобар доказ за нејзиното божествено потекло. Во неа се наоѓа историјата на светот, историјата на Божјото провидение од почетокот на светот, па сè до конечното уништување на сето создадено.“

– Имануел Кант, 1724-1804, германски филозоф