Senahirim

Фев
26

5.7. Пророштвото на Исаија

Во овој период пророкот Исаија објавил значајно пророштво кое се однесувало на Вавилон: „И Вавилон, украсот на царствата, гордоста на Халдејците, ќе биде соборен од Бога, како Содома и Гомора, нема да се насели никогаш, во него нема да има жители од род во род; нема Арапин да го распне шаторот свој, овчари таму со […]

By admin |
DETAIL

„Библијата е книга со таква содржина што претставува најдобар доказ за нејзиното божествено потекло. Во неа се наоѓа историјата на светот, историјата на Божјото провидение од почетокот на светот, па сè до конечното уништување на сето создадено.“

– Имануел Кант, 1724-1804, германски филозоф