jame

Мар
01

8.7. Јамa од добата на потoпот

Во 1929 година Вули го комплетирал своето дело за царските гробници и одлучил да открие колку била стара историјата на Ур. Затоа издал наредба да се ископа јама која би одела длабоко до дното. Неговите работници ископале дупка длабока околу метар и половина на метар и половина. Во неа се наоѓале калливи тули, скршена грнчарија […]

By admin |
DETAIL

„Библијата е книга со таква содржина што претставува најдобар доказ за нејзиното божествено потекло. Во неа се наоѓа историјата на светот, историјата на Божјото провидение од почетокот на светот, па сè до конечното уништување на сето создадено.“

– Имануел Кант, 1724-1804, германски филозоф