Deir El-Bahra

Фев
11

2.2. Во долината на кралевите

Tутмосис во долината на кралевите Ахмосес го наследиле најнапред Аменофис I (Amenophis I), а подоцна Тутмосис I (Thutmosis I). Наместо масивните пирамиди на претходните династии, Тутмосис својата гробница ја врежал во карпа свртена кон Долината на кралевите на западниот брег на реката Нил, наспроти градот Васет, кој им бил познат на Грците како Теба, а […]

By admin |
DETAIL

„Библијата е книга со таква содржина што претставува најдобар доказ за нејзиното божествено потекло. Во неа се наоѓа историјата на светот, историјата на Божјото провидение од почетокот на светот, па сè до конечното уништување на сето создадено.“

– Имануел Кант, 1724-1804, германски филозоф