7 godina bolesti

Фев
27

6.6. Златниот кип на неуморниот градител

Светски чуда На домашен терен Навуходоносор се покажал како фасцинантен градител. Покрај тоа што ги обновувал зигуратите кај Ур, Борсипа (Borsippa) и на други места, тој завршил со обновувањето на зигуратот што го започнал неговиот татко. Изградил повеќе од 54 храмови и конструирал прекрасна улица низ срцето на Вавилон. Тој напишал: „Кога богот Мардук, големиот […]

By admin |
DETAIL

„Библијата е книга со таква содржина што претставува најдобар доказ за нејзиното божествено потекло. Во неа се наоѓа историјата на светот, историјата на Божјото провидение од почетокот на светот, па сè до конечното уништување на сето создадено.“

– Имануел Кант, 1724-1804, германски филозоф