Славните вистини на Библијата

Славните вистини на Библијата

За курсот

Познатиот индиски мислител и еден од основачите на современата индиска држава, Махатма Ганди, за Библијата рекол: „На вас, христијаните, доверен ви е документ кој содржи доволно динамит да ја разнесе целата цивилизација на парчиња, да го преврти светот главечкум и да донесе мир на планетата растргната од судири. Сепак, вие се однесувате кон него како да не претставува ништо повеќе од едно книжевно дело.“

Што е тоа во Библијата што го одушевило и навело Ганди да ја смета Библијата за толку важна книга?

Дознајте зошто Библијата и по неколку илјади години е најпродаваната и најбараната книга.

 

Содржина на курсот