Потрага

Потрага

За курсот

Ние брзаме, се бориме, страдаме, одиме: толкав пат, а потоа… на крајот, сепак умираме. Се чини претешко за воопшто да има смисла. Не е ни чудо што се бориме со тешки прашања кои пекаат по одговори кои тешко ги пронаоѓаме. Зошто постоиме? Од каде сме? На што можеме да се надеваме? Зошто ни се случува сево ова сега? Каде води тоа? Која е целта на нашиот живот ако сме, не по своја волја, „поставени овде“? Зошто толку болки и страдања? Каква е смислата на сè, кога смртта и онака го има последниот збор?

Содржина на курсот